Wij geven advies over allerei soort wonen

Moslim uitvaart hoe gaat dat eigenlijk?

Rouwenden op een islamitische begrafenis kunnen verdriet uiten, maar alleen binnen bepaalde decorum-normen. Luid gejammer is bijvoorbeeld niet toegestaan. Evenmin zijn andere uiterlijke tekenen van extreme emotie, zoals het scheuren van kleding, rondslingeren, heiligschennis en zelfverwonding. Huilen is toegestaan.

Traditionele islamitische begrafenisetiquette verbiedt rouwenden om foto’s te maken of op een andere manier een deel van de begrafenis gebedsdienst op te nemen. Een moslim begrafenis.

Na de gebedsdienst en de begrafenis kunnen rouwenden zich verzamelen in het huis van de directe familie. Dit is wanneer het gepast is om je condoleances te betuigen aan de familie en hen te steunen in hun verdriet. Plan om de hele dag te blijven. Traditioneel wordt een maaltijd geserveerd. Socialize wordt verondersteld om het gezin te helpen omgaan met hun verlies.

Gedurende de eerste drie dagen van de 40-daagse periode van rouw, moeten leden van de gemeenschap voedsel naar de familie brengen. Veel moderne moslimgemeenschappen zien een verkorte rouwperiode.